Tento koláč si v podstatě můžete dochutit čím je libo. Snadno a ochotně z něj lze vytvořit vegetariánskou verzi. A pokud by člověk experimentoval s hraškou, tak pravděpodobně i veganskou.
Chutná dobře teplý i studený, jen ho nezapomeňte osolit (jako já včera), pak je to nic moc :-)))
Recept mám původně od babičky, nicméně jsem všechny ochucovací přísady trošku transformovala, protože nemám ráda syrovou papriku, pečená syrová rajčata mi také nic moc neříkají a měkký salám si dám tehdy, pokud je to italská mortadela, nikoliv bratislavský točeňák :-D. Takže v mém podání žádné papriky, rajčata sušená a kvalitní klobáska, taky občas přidávám vařenou cizrnu nebo quinou.
Na jeden plech:
- 350 - 400 g cukety strouhané nahrubo
- 300 g hrubé mouky
- 1/2 balení prášku na pečení
- 100 ml rostlinného oleje (já tentokrát použila z kukuřičných klíčků)
- 3-4 vejce
- 100 nakládaných sušených rajčata, scezených od oleje (můžete ho použít do těsta), nebo suchých, spařených horkou vodou
- 1 červená cibule nakrájená na tenká půlkolečka
- pár žampionů na plátky
- 2-3 stroužky česneku - rozmačkaného
- 150 g sýra nakrájeného na kostky (já použila balkán)
- 100 g nakrájených drobných klobásek
- sůl, pepř
- krájené bylinky - jarní cibulka, pórek, pažitka, bazalka, oregano,...
1. Cukety rozkrájím, případně oloupu a nastrouhám. Všechnu zeleninu, sýry a klobásy nakrájím na kostičky.
2. Troubu dám předehřát na 180 stupňů. Plech vystelu pečícím papírem.
3. Do mísy nasypu mouku, přidám kypřící prášek, sůl a pepř. Promíchám, přidám nastrouhanou cuketu a vejce, znovu promíchám, a naposledy přidám všechnu nakrájenou náplň, smíchám v jednu hmotu a tu rovnoměrně rozprostřu na pečícím papírem vystlaný plech. Dám do trouby a peču 45-55 minut.
4. Nechám trochu vychladnout, rozkrájím a podávám. Tentokrát jsme doplnili pažitkou a čerstvým kozím sýrem ;-)
Žádné komentáře:
Okomentovat