Pokud potřebujete zvýšit obsah rutinu ve stravě (na křečáky dobrý!), můžete těsto doplnit o pohankové vločky.
Pro méně tučnou, avšak pomalejší variantu můžete fritty upéct v troubě na lehce pomazaném pečícím papíru. Pak už ale nejde o fritty ale spíš o nějaké "pečeňáky??" :-).
Na 6 menších placek:
- 1 velká cuketa, hrubě oloupaná (kousky slupky můžete ponechat), semeník vykrojený,
- 1 větší brambora, oloupaná,
- 120 g slaniny nakrájené na kostičky,
- 1 velké vejce,
- hrst nakrájené pažitky nebo pórku,
- 1 velký stroužek česneku,
- 50 g hladké mouky,
- sůl a pepř,
- volitelně: 50 g pohankových vloček
1. Na hrubém struhadle nastrouhám cuketu a bramboru. Promíchám se všemi ostatními ingrediencemi.
2. V hluboké pánvi dám rozpálit vysokou vrstvu oleje s vysokým kouřovým bodem.
3. Až se olej mírně vlní, naběračkou nabírám porci těsta na jednotlivé placky, naliju do oleje, rychle naběračkou trochu rozprostřu a smažím z každé strany zhruba 2 minuty. Poté kladu na talíř s papírovými utěrkami, na odsátí přebytečného tuku.
4. Doporučuji podávat se zeleninou, nebo s nějakým lehkým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat