Dělala jsem bezlepkové avokádové brownies, dělala jsem veganské adzuki brownies, ale protože osobně nijak neprožívám bezlepkovou módu a už vůbec nejsem vegan, tak je snad i mou povinností přidat taky recept na normální čokoládové brownies, ty kvůli kterým hodíte dietu za hlavu :-D
Na formu cca 20x20 cm, nebo na 23 cm koláčovou formu:
- 200 g kvalitní čokolády
- 130 g másla
- 160 g cukru
- špetka soli
- špetka mleté vanilky
- 2 lžíce kvalitního kakaa (tj aspoň 20% obsah kakaového tuku), prosátého
- 3 vejce
- 130 g mouky
Troubu dejte předehřát na 180 stupňů a připravte si plech s pečícím papírem.
Čokoládu s máslem rozpusťte na vodní lázni, poté odstavte z plotny a vmíchejte cukr, sůl, vanilku a kakao a metličkou promíchejte do hladka. Pak po jednom zapracujte vejce, nakonec přisypte mouku a zapracujte v hladký krém.
Vlijte na pěčícím papírem vystlaný plech či formu a dejte péct na 30 - 40 minut, podle toho jak vláčný, nebo naopak propečený máte rádi střed. Pokud máte formu či plech větších rozměrů, než je v popisu - tím pádem také nižší vrstvu těsta, pečte spíš jen 25 - 30 minut.
Vyndejte z trouby, nechte alespoň 30 minut vychladnout na mřížce a můžete podávat.
Brownies by po upečení neměly mít úplně suchý střed, spíše dost vláčný, jako rozpuštěná čokoláda, během chládnutí ještě trochu dojdou, zpevní a po úplném vychladnutí čokoláda ztuhne.
Žádné komentáře:
Okomentovat