Možná recept na kořeněnou pečenou cizrnu znáte, možná používáte jiné druhy koření, ale možná jste tuhle její krásu ještě neobjevili.
Já osobně miluju cizrnu tolik, že jako křupání k televizi si ji dám klidně jen vařenou v osolené vodě; ale tahle křupavá, lehce ostrá úprava bude vyhovovat i chlapům a všem milovníkům obalovaných arašídů v těstíčku, slibuju :-)
Pokud ji chcete připravit jako opravdovou rychlovku během 20 minut, klidně sáhněte po scezené cizrně z konzervy, není to žádná ostuda.
Na malou misku:
- vařená cizrna 350 - 400 g (zhruba 150 g za sucha)
- 1 lžička soli
- špetka čerstvě mletého pepře
- 1/2 lžičky uzené papriky
- špetka mletého chilli
- 1/2 lžičky mletého koriandu
- 1/4 lžičky mletého římského kmínu
- 1/4 lžičky mletého nového koření
- 1 lžíce sezamového nebo olivového oleje
Všechno koření promíchejte v misce.
Vařenou cizrnu zceďte a nechte chvillku proschout, poté smíchejte v misce s kořením a lžící oleje a dejte péct na pečícím papíru na 15 - 20 minut.
Hotovo, bylo to jednoduché, že?
Sice nejsem vegan,ale tento zajímavý recept vyzkouším. Mohl by být dobrý. Všechny ingredience mám doma, jen mi chybí olivový olej. Ten jsem sehnala tady na těchto webových stránkách. Čauky.
OdpovědětVymazat