V receptu používám celozrnný kuskus, protože jeho příprava je naprosto směšně jednoduchá, a celozrnný je přeci logicky lepší než necelozrnný. Pro bezlepkovou verzi samozřejmě můžete použít i jiný než pšeničný, případně zkuste quinou, pohankovou lámanku, jáhly, nebo amarant, všechny tyto alternativy přípravu jídla o fous protáhnou.
No, bez dalšího protahování se vrhněte k receptu - seznam surovin vypadá možná zdlouhavě, ale slibuju, že je to jednoduchá rychlovka ;-)
Na cca 6 porcí:
- 500 g libového kuřecího masa (prsa, horní část stehen)
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžíce sušeného oregana
- sůl a pepř
- 2 - 3 lžíce oleje na restování masa a zeleniny
Dejte rozehřát pánev a vlijte do ní trochu oleje. Vložte maso a opékejte zhruba 3 minuty z obou stran. Maso vyjměte z pánve na talíř a přikryté alobalem nechte odpočívat.
Před podáváním nakrájejte maso na tenké proužky, přípedně pokapejte uvolněnou šťávou.
- 1 hrnek celozrnného kuskusu
- 2 hrnky horké vody/vývaru
- 2 velké papriky
- 4 jarní cibulky
- 200 g mraženého hrášku (volitelně)
- 1 pytlík černých oliv, nebo 3/4 hrnku scezených oliv z většího balení
- 100 g balkánského sýra/ Fety
- 1 lžička olivového oleje
Balkánský sýr nakrájejte na kostičky, olivy slijte z nálevu.
Papriku nakrájejte na kostky a na lžičce olivového oleje je lehce orestujte do mírného změknutí. Odstavte z plotny. Pokud použijete mražený hrášek, přidejte ho do pánve a nechte lehce prohřát.
Všechny suroviny smíchejte v míse s kuskusem.
- středně velká okurka
- kelímek řeckého/smetanového jogurtu
- sůl
- česnek
- lžíce olivového oleje
- volitelně trocha čerstvého kopru
TIP: pokud se vám stane, že máte přebytek kuskusového salátu, ale kuře už jste snědli, doplňte salát třeba konzervovaným tuňákem nebo uzenou makrelou.
Zdravím, ráda zkouším nové a nové recepty. Tento recept Kuře s celozrnném kuskusem jsem doma uvařila. Černé olivy jsem si koupila zde e-shopu. Mohu říci, že toto jídlo je velmi chutné. Z pozdravem. S
OdpovědětVymazat